Szexuális együttlét- Milyen gyakran igényli a nő? Témakör: Csajozási Tippek

Szexuális együttlét- Milyen gyakran?

„A nők 56%-a hetente 2-3 alkalommal vágyik szexuális együttlétre, míg 19 százalékuk hetente egyszer élne nemi életet, és azt is inkább a hétvégén.
A férfiasságot a nők 77%-a nem kizárólag az ágyban nyújtott teljesítménnyel méri és többségük (63%) nem köti feltétlenül az aktus meglétéhez az együttlét minőségét, mert véleményük szerint fontos, hogy egyébként örömet szerezzenek egymásnak” – derült ki egy legfrissebb kutatásból.

A párkapcsolati krízisek gyakorta lehetnek szexuális eredetűek, és bár a férfiakról köztudott, hogy mennyire nehezen dolgozzák fel a szexuális kudarcot, a nők témához való hozzáállása ma még kevéssé ismert.
A Magyarországon legalább félmillió férfit érintő merevedési zavarral már számtalan megvilágításban foglalkoztak, de a legtöbb kutatás figyelmen kívül hagyta a nők érintettségét.

Pedig a partnerek nem csupán elszenvedői az olyan szexuális problémáknak, mint pl. a merevedési zavar, de a gyógyulásban, kezelésben betöltött szerepük sem elhanyagolható.

„Minőségi” szeretkezés a számok tükrében

A szexuális zavart, azon belül is a merevedési zavart nem azonos módon éli meg a férfi és partnere. A hölgyek a probléma közös megbeszélését akkor is fontosnak és célravezetőnek tartja, ha még nem tapasztalt ilyen problémát a partnerével.

Az életkor emelkedésével párhuzamosan kis mértékben növekszik azoknak az aránya, akik tabunak érzik a merevedési zavart, a férfiakhoz képest azonban ez még mindig alacsonyabb szám.

A válaszadók 42%-a tapasztalt már merevedési zavart a partnerénél, és a kor előrehaladtával nőtt a probléma előfordulásának gyakorisága. Ennek ellenére a hölgyek inkább pszichés okokra vezetik vissza a merevedési zavart és mindössze 8%-uk tulajdonítja szervi eredetűnek a problémát.

Ez azért is lényeges, mert a potenciazavar 80%-ban olyan szervi problémák tüneteként jelentkezik, mint a szív- és érrendszeri megbetegedések, magas vérnyomás vagy cukorbetegség. Magyarországon egyre többen fordulnak szakemberhez, de jelenleg mindössze a férfiak 10%-a részesül kezelésben. Sokan szemérmességből, félelemből, vagy tájékozatlanságból olyan tabuként kezelik ezt a kérdést, amelyről azt hiszik, majd megoldódik magától. „Ilyenkor talán nem árt a partner támogatása, megértő hozzáállása, mert egy nő is sokat segíthet az első lépés megtételében.

A nők étvágya és elvárásai

Talán a férfiak számára megdöbbentő eredmény, hogy …[sociallocker id=508]a válaszadók többsége még abban az esetben is elégedett az intim együttlétek minőségével, ha partnerénél merevedési zavar fordul elő.

A férfiasságot a válaszadók 77%-a nem kizárólag az ágyban nyújtott teljesítménnyel méri, pedig ezt a férfiak biztos másként látják. Figyelemre méltó továbbá, hogy a nők 63%-a nem tartja a konkrét aktust elengedhetetlenek a „minőségi” szeretkezéshez, vagyis kielégítő számukra a szeretkezés aktus nélkül.

Többségük heti rendszerességgel igényli az együttléteket, a kutatásban részt vevők 56%-a jellemzően hetente 2-3 alkalommal vágyik szexuális együttlétre, míg 19 százalékuk hetente egyszer élne nemi életet, és azt is inkább a hétvégén.

Az ideális gyógymód

A hölgyek többsége szerint a férfiasság nem csupán az „állóképességen” múlik. Bizonyos esetekben azonban már a nők is szükségét érzik külső segítség bevonásának. Ebben a helyzetben ideálisnak tartanának egy olyan megoldást, amely hosszú hatástartama miatt diszkrét és tervezési kötöttségektől mentes lehetőséget biztosít a szexuális élet helyreállítására.

Ki kezdeményez az ágyban?

A válaszadók többségénél nincs meghatározva a kezdeményező szerep, a pillanat hangulatától függ az együttlét, és 53%-ban a hölgyek legalább annyira kezdeményezőnek tartják magukat, mint a partnerüket.
A megkérdezettek 7%- már egyáltalán nem él szexuális életet, ez az arány 20-29 éveseknél 4%, a 50-59 éveseknél pedig 19%.
A kor előrehaladtéval a hölgyek kezdeményezőbbé válnak, és ez az arány a merevedési zavarban érintett párok esetében nő, amelynek hátterében vélhetően a férfi passzivitása is meghúzódhat.

Ki milyen környezetet tart ideálisnak az intim együttlét ráhangolódásra?

Az intim együttlétre történő ráhangolódás ideális körülményeit vizsgálva szembetűnő a kötetlenség, a spontaneitás lehetőségének az igénye. Ezért is választanánk a hölgyek inkább az akár 36 órán át hatékony terápiát, amely lehetővé teszi számukra az előretervezés nélküli szexuális együttlétet.
A válaszadók többsége (60%) egy közösen eltöltött hosszú hétvégét tart ideálisnak a szexuális együttlétre, hiszen így bármikor alkalom adódhat a szeretkezésre. Ráhangolódás lehet egy jó beszélgetés, közös zenehallgatás (44%) vagy gyertyafényes vacsora (21%).[/sociallocker]