Számít e a korkülönbség a szerelemben? Témakör: Csábítási Tippek

Te mit gondolsz, számít a korkülönbség a szerelemben?

A szerelem, ha leszámítjuk a rózsaszín ködöt, a romantikát és minden egyéb romantikus kellékét, a kémiáról szól. Ezért is ajánljuk,  hogy használj minden nap feromon parfümöt!
Ezzel magyarázható, hogy nőknél a fiatalos arc, telt ajak, kerek csípő (és a többi) sugallja azt, hogy az ösztrogén hormonok még tombolnak a szervezetében. Tehát szaporodás szempontjából tökéletes választást jelentenek a férfiak (hímek) számára. Neked fontos a korkülönbség a szerelemben?

Fordított szemszögből nézve, a nők általában az erőt, a biztonságot, az utódok felnevelését biztosító egyedet választják partnerként.  Talán ezekkel az okokkal magyarázható a jelenség, hogy a fiatalabb nők nyugalmat és biztos egzisztenciát keresnek idősödő partnerükben. A másik fél pedig a vitalitást és az energikusságot fiatalabb szerelmükben.

Személyes tapasztalatok:

Több lánytól is hallottam, hogy a velük egykorú fiatal emberek kicsit „később érő típusúak”, ezért oly gyakori, hogy a 20 éves lány 30 éves vagy annál idősebb, gondolkodásban érett partnert választ magának. A fordított helyzetben talán a sármos kisfiús mosoly, a szexualitás fénykorában lévő fiatalabb férfi ereje csábítja el a z idős hölgyet, szerelméért „cserébe” megértést, elfogadást, hogy ne mondjam „anyáskodást” nyújthat a fiatal szeretőnek. Ez által még nem kell az élet minden feladatához felnőni és felelősséget vállalni.

Felmérések szerint:

a 2-5 év korkülönbség a legideálisabb a szerelmespároknál.  Természetesen úgy, hogy a hölgy a fiatalabb. Ha ez a korkülönbség nagyobb, még azt is szívesebben elfogadja a társadalom, jobban, mint a fordított felállást (fiatalabb férfi). Nem feltétlenül az évek számában, hanem inkább az élet szakaszainak különbözésében jelölhetjük a korkülönbséget. Ugyanis teljesen más egy 15 éves kiskamasz élete és elvárása, mint egy 20 évesé. Viszont a 20 évesé tökéletesen megegyezhet a 25 évesével, akié megint csak nagyon eltér a 30 évesétől, és így tovább, holott a korkülönbség mindegyik esetben 5 év. Nem mindegy, hogy az élet melyik ciklusát éli éppen a két ember, aki összekerül.

Korosztályok:

Nehéz összeegyeztetni a jövőt tervező huszonéves életvitelét, a talán éppen fészket rakni vágyó vagy családot alapítani kívánó harmincassal, vagy a karrierje csúcsán lévő negyvenesével. Ugyanakkor a kezdetben oly vonzó fiatalság és az ezzel járó nyüzsgő életvitel akár már 5 éves kapcsolat esetében is idegesítővé válhat az idősebb fél számára, míg a megállapodott jóleső nyugalom, a passzívabb életmód unalmas lehet a fiatalabbnak. Más szükségletei lesznek egy 55 éves hölgynek vagy férfinak, mint a 30 évesnek. Valahol ez természetes tény.

Kortalan szerelem, feromon parfüm, csábítás

Probléma lehetőségek:

Akár nagy a korkülönbség akár kicsi, a kapcsolatokat kikezdheti a nem közös életstílus, életkedv, valamint a féltékenység is. Ameddig egy idősebb partnert kezdetben idealizálnak, később jogos lehet a félelem attól, hogy jön egy még fiatalabb és elcsábítja őt. Vagy az idősebb partner érezheti úgy, hogy az éveinek száma már nem vonzást és nem sármot kölcsönöz, s komolyan tarthat attól, hogy jön egy a szerelméhez korban hozzá illőbb, fiatalabb és elszereti a kedvesét.

Gyermekvállalás:

Főleg azoknál a pároknál okozhat ez gondot, ahol az idősebbnek már van, de nem közös, a fiatalabbnak még nincs gyermeke, de vágyik rá. Egy bizonyos idő múlva ugyanis szerelem ide vagy oda, az a bizonyos biológiai óra könyörtelenül ketyegni kezd. És bizony nem minden szerelem bírja ki azt, hogy miatta gyermekáldásról, vagy más dédelgetett álmokról mondjanak le a felek.

Konklúzió:

Az érzelmek nagyságát, mélységét és színességét nem korkülönbségi években mérik. Ha egy idősebb valamiért nem tudja egy életre magához láncolni a fiatalabb szerelmét, de néhány boldog évet élnek együtt, már megérte. Hiszen közhely, de igaz, hogy” jobb szeretni és elveszíteni a szerelmünket, mint szerelem nélkül leélni az életünket”.