Győzd le a féltékenységet! Témakör: Pasizási Tippek

Hogyan győzd le a féltékenységet?

Miért van az, hogy valaki lazán megbízik a társában, másnak pedig az örök rettegés jut, ha végre beleszeret valakibe? Hogyan lehet folyamatos elszámoltatás és ellenőrizgetés helyett egyszerűen csak megélni szép pillanatokat egy párkapcsolatban? Vajon le lehet szokni a féltékenységről?[sociallocker id=508]

Aki vihető, nem tartható vissza

Ha őszintén belegondolsz, nincs ráhatásod arra, meddig tart a vonzalom kettőtök között. Nem birtokolhatod a párodat, ezért mindig van esély arra is, hogy benne átalakulnak az érzések, és továbblép. Lehet az is, hogy valamilyen tudattalan kötődés, elvarratlan lelki szálak miatt eleve képtelen elköteleződni, vagyis újra és újra kikacsingat majd a kapcsolatotokból. Amennyiben jól választottál, azaz a számodra megfelelő férfi – pont téged akar, és te is éppen olyannak fogadod el őt, amilyen – van melletted, akkor eleve nincs okod az aggodalomra. A hűtlenség fontos jelzés, aki tehát – látszólag ok nélkül – megcsal téged, nagy valószínűséggel nem az igazi társad.

Ha te boldog vagy, őt is boldoggá teszed

Persze, sok múlik rajtad is. Amennyiben – és ameddig – te fel tudsz oldódni az adott kapcsolatban, azaz megéled a szerelmet, és sugárzik rólad, hogy élvezed a vele töltött időt, a párodnak eszébe sem fog jutni, hogy másra nézzen. Nincs garancia arra, hogy ez az állapot örökké tart. Ám ha a jövőért aggódsz, lemaradsz a jelenedről. Nem az számít tehát, meddig lesztek együtt. Ezt nem tudod megtervezni, az majd alakul, ketten alakítjátok. Nézd inkább úgy, hogy az együtt megélt boldog percekért szinte biztosan érdemes volt megszületned.

Bízz magadban, benne sem fogsz kételkedni
Ahhoz azonban, hogy el tudd engedni magad egy kapcsolatban, szükséged van helyes önértékelésre. Mi kell hozzá? Hétköznapi sikerek a munkában, tanulásban, feltöltődés a szabadidődben – hobbi, sport, baráti társaság -, azaz saját célok és önálló jövőkép. Vagyis tudnod kell, hogy a megfelelő társ csupán lehetőség. Nem vele leszel “egész”, előbb egésszé kell válnod, hogy összetalálkozhassatok. Ha ugyanis nélküle nem boldogulsz – lelkileg! -, akkor tőle várod az életed megoldását, ami elől a férfiak többsége inkább elmenekül. Aki tehát képes arra, hogy akár egyedül is élvezze az életét, általában nagyon boldog párkapcsolatban él.

Nem minden férfi olyan, mint az apád
Ez az a szempont, amire talán nem is gondolsz, noha a szüleid mintája is befolyásolhatja, hiszel-e a párod hűségében. Ha például azt láttad a gyerekkorodban, hogy anyád nagyon sokat szenvedett apád félrelépései miatt, felnőttként esetleg folyamatosan rettegsz majd attól, hogy veled is megtörténhet mindez. Megelőző csapásokkal próbálsz védekezni, folyamatosan résen vagy, és rajta tartod a szemed a párod minden mozdulatán.
Mindig tudnod kell, hogy te mit szeretnél, és mennyit ér meg neked a párkapcsolat.[/sociallocker]