Amiért a férfi halogatja az eljegyzést Témakör: Pasizási Tippek

Gyűrűre vágysz? Szeretnéd komolyabbá tenni a kapcsolatotokat? Nem tudod, miért nem lépte még meg az eljegyzést?

A férfiak sokszor kevésbé gondolják fontos eseménynek a házasságot, eljegyzést, mint a nők. Így gyakran nem is érzik elengedhetetlennek, hogy gyűrűt húzzanak a párjuk ujjára, de a kedvéért megteszik. Persze, manapság senkinek nem kell feltétlenül elfogadnia ezt a nézetet. Nem árt, ha tisztában vagy vele, hogy gyakran nem pusztán az elköteleződéstől való félelem tartja vissza a férfit.
Bár tagadhatatlan, hogy [sociallocker id=508]a házasság mindkét nem életében nagy lépést jelent, ami erős szorongással járhat akkor is, ha a két ember szereti egymást.

Mennyibe kerül?

Míg a nőket inkább elbűvölik az esküvőről szőtt álmok, a racionálisabb megközelítésű férfiak ebben is megoldandó feladatot látnak. Persze, van, aki inkább csak takarózik azzal, hogy nem engedheti meg magának, az tény, hogy ha igazán meg akarjátok adni a módját, az esküvő nem olcsó mulatság. Ezen túlmenően a férfi gyakran azt is komolyan veszi, hogy megfelelő egzisztenciális háttérrel vágjon bele a házasságba.
Viszont, ha mindezzel nem értesz egyet, közölheted vele, hogy számodra nem ez a fontos, és egy alacsony költségvetésű eseménnyel is épp annyira elégedett vagy, ahogyan a házasságban felmerülő anyagi tényezőket is meg tudjátok oldani közösen.

Már házasnak érzi magát

Talán furcsán hangzik, de egy hosszú kapcsolatban érezheti magát úgy a férfi, mintha már házas lenne, ezért feleslegesnek tarthatja, hogy a szövetséget megpecsételje. Ha együtt laktok, és közös költségvetéssel éltek, a házasság számára talán nem jelentene változást az eddigi helyzethez képest. Ha úgy érzed, kissé elkényelmesedett a kapcsolatotok, éleszd fel újra egy kicsit a férfi vadászösztönét, és csempéssz némi izgalmat a kapcsolatba.

A karrier az első

Ha a férfi túlságosan a karrierépítésre koncentrál, előfordulhat, hogy attól tart, ha megállapodik, férj és apa lesz, nem jut annyi energiája a szakmai előrejutásra, mint előtte, és talán le kell mondania bizonyos álmairól. Ebben az esetben tudtára adhatod, hogy neked is megvannak a saját céljaid, amelyek elérése neked is fontos, vagyis az álmaid nem merülnek ki a házasságban, és hogy a külön céljaitoknak nem kell az együttesek útjába állnia, ahogyan fordítva sem.

Csonka család

Ha a férfi attól fél, a házassággal feladná a szabadságát, fontos, hogy beszéljetek arról, mindez nem jelenti a személyes életetek végét. Ám az is lehet, hogy a félelemnek rejtett oka van, például akinek a szülei korán elváltak, vagy nem ismerte valamelyiküket, könnyen kialakítja magában a házasságtól való félelmet. Erről is beszélhettek a pároddal, ha nyitott rá, esetleg kérhetitek szakember segítségét. Fontos, hogy tisztában legyen azzal, hogy a szülei házassága tönkrement, még nem jelenti azt, hogy az övé is tönkre fog.[/sociallocker]