Spermával a depresszió ellen Témakör: Pasizási Tippek

Spermával a boldogságért!

Kutatásokkal bizonyították, hogy azok a nők, akik testükbe fogadják partnerük ondóját, kevésbé depresszívek, mint akik gumival védekeznek.

Tények:

A New York-i Állami Egyetem szakértői azzal magyarázzak a kutatási eredményeket, hogy az ejakulátumban olyan hormonok találhatók, amik a hüvelyben felszívódva megváltoztatják a nő hangulatát. A kísérletben 293 nő vett részt, akiket aszerint osztottak csoportokba, hogy szex közben használnak-e óvszert, avagy sem. Ezt követően minden kísérleti alannyal kitöltették az úgynevezett Beck Depresszió Kérdőívet, ami egy standard kérdőív a hangulat meghatározására. Az eredményekből egyértelműen kiderül, hogy azok a nők, akik soha nem használnak gumit, a legjobb kedélyállapotúak. Ám azon nők hangulati skálája alakult a legrosszabbul, akik rendszeres óvszer-felhasználók. (illetve azoké, akik egyáltalán nem élnek nemi életet).

Eredmények:

Ezen túl a felmérésből az is világosan kitűnik, hogy minél több idő telt el [sociallocker id=508]az utolsó szex óta, a nők annál depresszívebbek. Hangulati szintjük – akár használnak gumit, akár nem – közel azonos módon alakult abban az esetben, ha már egy ideje nem éltek szexuális életet. A felmérés alapján tudjuk, hogy a rendszeres gumihasználók a depressziós hajlamon túl nagyobb hajlandóságot mutatnak az öngyilkosságra, mint azok, akik gumi nélkül élvezik a nemi örömöket.

A kutatók minden lehetséges körülményt megvizsgáltak a válaszadó nők életében – szednek-e fogamzásgátlót, milyen gyakran élnek nemi életet, kiegyensúlyozott párkapcsolatban élnek-e, milyen személyiségjegyekkel bírnak, és mekkora hajlandóságot mutatnak az óvszerhasználatra. Egyik tényező sem bizonyult elég erősnek azonban ahhoz, hogy befolyásolják a hangulatot, szemben az ondóban található hormonokkal (tesztoszteron, ösztrogén, tüszőt stimuláló hormon, …). Szakértők szerint a spermában található hangulatjavító hormonok egyből a nő véráramába kerülnek, és pár órán belül kifejtik jótékony hatásukat.

Ami a spermium orális úton való elfogyasztását illeti, szakértők feltételezik, ha a fogamzásgátló tabletták is túlélik az emésztési folyamatokat, nagy valószínűséggel a spermában található hormonok egy része sem sérül. Újabb vizsgálatokkal ellenőrzik, hogy kiderítsék, anális közösülés során, a hátsó nyálkahártyáján felszívódva kifejtik-e ugyanilyen hatásukat az ondóban található hormonok.[/sociallocker],