Férfiak és a fogamzásgátlás Témakör: Pasizási Tippek

A férfiak több mint fele aggódik, hogy partnere nem elég előrelátó a fogamzásgátlás terén. Sőt sokszor nekik kell emlékeztetni partnerüket a tabletta bevételére – derül ki egy több mint 4000 férfival folytatott új nemzetközi felmérésből.

Tények:

A kutatás szerint a spanyol férfiak aggódnak a leginkább (80%), őket követik a franciák, a németek és a svájciak; a megkérdezett magyar férfiak fele fogalmazott meg aggodalmat az elfelejtett tablettával kapcsolatban. A legkevésbé a svédek és a dánok ijedősek (36%).
Bár a férfiaknak vannak fenntartásaik a fogamzásgátlókkal szemben, a legújabb védekezési módszereket nem is ismerik. Csak 29%-nak volt például fogalma a havi egyszeri hormonális fogamzásgátlásról, miközben a minimális hormontartalmú gyűrű már Magyarországon is elérhető, ugyanolyan megbízható, mint a tabletta, de csak havi egyszeri odafigyelést igényel.
A 14 országot felölelő nemzetközi kutatás eredményei szerint ettől függetlenül a tekintetben magabiztosak, hogy komolyan befolyásolhatják a nők védekezési módszerét. A valóságban a nőkre ezzel szemben az orvosok és a barátnők hatnak!