Felkelti-e a figyelmüket a férfiaknak a piros szín? Témakör: Pasizási Tippek

Milyen hatással van a férfiakra a piros szín?

Figyelmesebbnek és nagyvonalúbbnak találhatják partnerüket a nők, ha a randevúra piros szín a viseletük, derült ki egy tanulmányból.

Szakértők szerint a piros más fajoknál (például az emberszabású majmoknál) is a vonzalom és az ovuláció egyértelmű kifejezése.

Mit jelképez?

A színt már korábban is összekapcsolták a romantikus és szexuális indíttatással, a tudósok azonban most tárták fel először, hogy a piros a tudatalatti szintjén is hat. A kísérlet során több mint száz önkéntesnek 100 dollárt kínáltak egy kiválasztandó partner szórakoztatására, majd ugyanannak a hölgynek piros és kékruhás fotóját, valamint pirossal és egyéb színnel keretezett fényképét mutatták meg, és megkérdezték, melyikre lennének hajlandóak többet költeni. A résztvevő férfiak többsége elmondta:[sociallocker id=508] többet költene egy piros felsőt viselő nőre, akit vonzóbbnak talál, mint egy kékben megjelenőre.

Egyelőre nem egyértelmű, hogyan hozzák nyilvánosságra a nők ovulációs periódusukat, de feltételezések szerint változnak a szórakozási szokásaik ebben az időben, és a piros szín hordása egyértelmű előnyt jelent.[/sociallocker]