Bizonyíték emberi feromonra Témakör: Férfi Feromon infó

Tények az emberi feromonra:

A San Francisco-i Egyetem egyik kutatócsoportja, Norma McCoy vezetésével bebizonyította, a feromon molekula különös hatással van a nőkre és a hozzáadásával készült parfümnek senki sem tud ellenállni. Az emberi feromonra nagy szükség van.
Már tudják, mi a”szexuális mágnes”.
A feromon-kísérletben 36 férfi vett részt. Többek közt portugál, kínai, brazil, amerikai, mexikói , japán, spanyol és izraeli származású férfiak. A kísérletben való részvétel feltétele volt, hogy mindegyikük heteroszexuális, egyedülálló, egészséges férfi legyen.

Norma McCoy a Szex-kutató Akadémia (International Academy of Sex Research) tekintélyes tagja. Húsz éve foglalkozik a férfi szexualitás kérdésével. 1995-ben McCoy a fogamzásgátló gyógyszerek “káros” hatásait kutatta, hogy kiderítse, milyen összetevők miatt csökkentik egyes szerek a nők szexuális érdeklődését és vágyát. Hosszas kísérletezés és munka után talált olyan fogamzásgátló gyógyszer típusokat, amelyek erősítették a nemi vágyat.

A feromon-kísérlet három hónapig tartott. A 19 és 48 év közötti férfiak szagtalan és színtelen folyadékkal teli – melyet parfümmel kellett dúsítani – üvegcséket kaptak. Az egyik csoport feromonos adagokkal, a másik csak vizzel távozott. Az alanyok közül senki sem tudta, mit kaptak kézhez.

A férfiak 74 százalékánál, akik a feromonos “bájparfümhöz” jutottak, jelentősen megnövekedett az intim kontaktusok száma. Gyakrabban randiztak, csókolóztak és szeretkeztek. A kísérletben részt vett férfiak 23 százaléka – a “vizesek” – nem örvendett nagyobb sikereknek, mint általában.

A kutatóknak sikerült bebizonyítani, annak ellenére, hogy a feromon molekuláknak nincs illatuk, hatással vannak a nőkre. Bizonyos receptoroknak köszönhetően az agy azon központja felé viszik a jelet, amely az egyszerű ösztönös viselkedésért felelős. Szexuális aktivitást stimulálnak, a feromonok hatása miatt a nő a férfit tekinti szexuális vágyai tárgyának, holott a parfüm “kelti” a vágyat.

A feromon-kísérlet előtt az egyik alany hetente egyszer került intim kapcsolatba valakivel és akkor is csak a petting határáig jutottak el. A feromon-parfüm használata után jelentősen nőtt a szeretkezések száma, így minderre hetente hatszor került sor. A kisérletben részt vett férfi hetente négyszer szeretkezett, amíg “viselte” magán a készítményt.