A feromon hatása a menstruációra Témakör: Női Feromon infó

Milyen hatással van a feromon a menstruációra?

Az emberi feromonok felfedezéséről szóló hírt 1986-ban nem csak a tudományos folyóiratok hozták a címlapon. A hétköznapi embereket is foglalkoztatta a kérdés, minek köszönhetően hat a menstruációra vagy mi alapján alakul ki a szerelem, az ellenállhatatlan vágy a másik iránt.

Eredmények:

Vizsgálatok bebizonyították, hogy a nőkre nem csak a férfiak által kibocsátott feromonok, hanem a női illatanyagok is hatással vannak. Megfigyeléseik szerint kifejezetten hosszú vagy feltűnően rövid menstruációs ciklussal rendelkező nők ciklusának időtartama normalizálódik, ha rendszeresen férfi vagy női feromonokat szippantanak be a levegőből.

A feromon hatása a menstruációra

Ebből fakad az a jelenség is, hogy az egy környezetben élő nők menstruációs ciklusa egy ütemben halad. A kollégiumban, egy szobában lakó lányok pár hónap után körülbelül egy időben menstruálnak. A testükből áradó kémiai anyagokat, melyek a ruhában, ágyneműben egyaránt érezhetőek, folyamatosan belélegzik, és ez befolyásolja ciklusuk ütemét.

Típusok:

A férfi feromonok is pozitív hatással vannak a menstruációra. A kutatások adatai arról árulkodnak, hogy azok a nők, akik hetente legalább egyszer szexuális életet élnek, a rendszeres feromon inger hatására rendszeresebb lesz menstruációjuk is. Ezen kívül kevesebben küzdenek termékenységi problémákkal, illetve a változás korát is könnyebben élik meg, mint rendszertelen nemi élettel rendelkező társaik.

A női feromonok nem csak a férfiakra hatnak izgatóan, de magukra a nőkre is. Egy kísérlet szerint, melyben 20 termékeny korban nő vett részt: A 3 hétig tartó kísérlet folyamán a nők orra alá hetente háromszor illatanyagot dörzsöltek. 9 nő teljesen hagyományos illatosító szert lélegzett be, míg 11 másik társuk feromonokkal dúsított anyagot. A vágykeltő illatanyag hatására, a feromonnal kezelt alanyok szexuális élete jelentősen intenzívebb lett. Ezek a nők sűrűbben érezték a vágyat férfipartnereik iránt, ezáltal saját feromon termelésük is intenzívebb lett, amire a férfiak válaszoltak gyakori közeledéssel.