Hogyan veszed észre ha a Te párod hazudik? Témakör: Csajozási Tippek

Vajon a Te párod hazudik?

Csábíts feromonos parfümmel!

Nem kell minden apróságot megosztani egymással, de a lappangó titok megmérgezheti a kapcsolatot. Ha mindig mindenről elmondanánk az igazat egymásnak a párkapcsolatban, az valószínűleg gyors szakításokhoz vagy legalábbis igen sűrű veszekedésekhez vezetne. A kegyes hazugság fogalma tehát igenis létezik. Hogyan veszed észre ha a Te párod hazudik?

Azonban elhallgatni csak azokat a dolgokat érdemes, melyeknek kisebb a súlyuk, mint amennyire sértőek lennének a másik számára. A sorsdöntő információkat ezzel szemben akkor is meg kell osztani, ha nem kellemes hallani róluk.

A titoknak megvan az a sajátos tulajdonsága:

hogy minél nagyobb, annál nehezebb megőrizni. Ha tehát a párod valamilyen jelentős dolgot próbál előled rejtve tartani, igen valószínű, hogy a viselkedése gyanús lesz.  A lelkiismerete nyomást gyakorol rá. Hasonló helyzetben felfigyelhetsz arra, hogy időnként bűntudattal mesél el teljesen ártalmatlan történeteket. Ráadásul a sztori befejeztével nyitva hagyja a dolgot, mintha valamit még szeretne mondani.
Persze, amennyiben rákérdezel, tagadja, de ezek alapján sejtheted, hogy talán van valami, ami kikívánkozik belőle, csak éppen nem akarja elmondani. Ugyanakkor kár lenne rögtön arra következtetned, hogy egy másik nő/férfi van a dologban: lehet, hogy egyszerűen csak munkahelyi vagy egyéb családi ügyről van szó. Nézzünk egy pár eshetőséget:[sociallocker id=508]

Ködösít:

Minél inkább rossz fát tesz a tűzre valaki, annál gondosabban próbálja fedezni magát, ha tehát ügyetlen ködösítéssel találkozol, még az is megeshet, hogy a párod nem kellemetlen dolgot akar előled elhallgatni, hanem egy meglepetést. Persze olyan dologról is szó lehet, amivel nem szeretne leterhelni – ha mégis oldani akarod a közöttetek lévő feszültséget, ne vádaskodással próbálj fényt deríteni az igazságra, hanem inkább a segítségedet ajánld fel: lehet, hogy csak a gyengeségét nem akarja beismerni.

A lappangó titokról a testbeszéd is árulkodik.

Ha valamit elhallgat előled a párod, sokszor előfordulhat, hogy zárkózott testhelyzetet vesz fel, vagyis keresztbe teszi előled a karjait vagy éppen a lábait. Ezzel próbál mintegy elhatárolódni tőled, hogy a távolságnak köszönhetően ne derüljön ki számodra, hogy valamit rejteget előled – de, ha szemfüles vagy, éppen így buktatja le magát.

Szorul a hurok a nyaka körül:

A viselkedéskutatók megfigyelései szerint, ha valaki nem akar elmondani valamit, de a beszédtéma éppen arra irányul, a nyaki izmai megfeszülnek. Hétköznapi nyelven ezt a jelenséget írják le úgy, mintha gombóc lenne az ember torkában, melynek hatására kissé a hangszíne is megváltozik, és nagyokat nyel, hogy a szorító érzést enyhítse. Ha tehát azt veszed észre, hogy párod egy bizonyos témát érintve mintha hasonló tüneteket produkálna, könnyen lehet, hogy nem a teljes igazságot mondja az ügyről.[/sociallocker]