Mit ne mondj SOHA egy kövér nőnek?! Témakör: Csajozási Tippek

5 dolog amit soha ne mondj egy kövér nőnek?!

Mindenki ismerősi körében van legalább egy olyan ember, aki túlsúlyos. Tény, hogy kényes téma, a nőknél a testsúly, sose tudhatod, melyik mondatoddal sérted meg.
Az alábbiakban megtudhatod, mit ne mondj soha egy túlsúlyos nőnek.

1.„Ha fogynál egy kicsit, gyönyörű volnál!”

A csaj ilyen alkat, és nem tudod, milyen okok állnak a kilók mögött: genetika, betegség, bármi egyéb. Valószínű, hogy nem tud csak úgy könnyedén fogyni.
Ha egészséges, akkor feltehetően jól érzi magát a bőrében. Ha nem, akkor sem miattad fog átalakulni.
Minden méretben vannak vonzó, csinos, sőt: gyönyörű emberek. Miért nem olyanhoz közeledsz, aki eleve a te eseted?

2.” Ezt most komolyan meg akarod enni?”

Nem egy barátnőm mesélt már arról, hogy a randi partnere vagy a párja rendszeresen mindent megtett azért, hogy bűntudatot ébresszen benne minden egyes falat miatt, amit lenyel. A legtöbbször úgy tettek, mintha a nő egészségéért aggódnának, ami nyilván kedves gesztus, de a dolgok a valóságban nem így működnek.

3.  „Van ez a remek fogyókúrás módszer, a kollégám így adott le 20 kilót…”

Tételezzük fel, hogy az őszinte, önzetlen segítő szándék vezérel, amikor a túlsúlyos unokahúgodat azzal biztatod, hogy az Ebayről rendelsz neki csodakapszulát, ami garantáltan megszabadítja őt az úszógumiktól.
Először is, a kereskedelmi forgalomban lévő diétás termékek többsége kamu (rosszabb esetben kifejezetten veszélyes üzem), másrészt pedig azért, mert a kollégádnak bejött, nem biztos, hogy az unokahúgod is ettől lesz Cindy Crawford.

4.  „Nem kéne neked (többet) sportolni?”

Az átlagos testalkatú emberek gyakori tévhite, hogy a kövér nők – sőt: férfiak – azért híztak el, mert nem sportolnak (eleget). Az orvostudomány már bizonyította, hogy a mozgás kisebb százalékban van hatással a kilóink számára, mint a táplálkozás, de nem árt, ha azt is hozzátesszük, hogy az elhízás hátterében rengeteg egyéb ok is állhat.
Nem tudhatod, hogy mennyit sportol a másik, és hogy ez milyen hatással van a testére, így a legjobb, ha nem okozol fájdalmat olyasmivel, amire semmilyen rálátásod nincs.

5. „Ne bánkódj, lesz majd, aki így is elfogad!”[sociallocker id=508]

Bizonyára vigasznak szántad a fenti kedves mondatot, de sajnos sikerült az azt érzetet keltened, mintha szegény pára teljesen alkalmatlan volna arra, hogy szeressék, de ez egyszer még változhat, ha szerencséje van… holott erről szó sincs.
Egy emberről van szó, aki a kilói számától teljesen függetlenül lehet vonzó testileg és lelkileg egyaránt, amennyiben tiszteli és szereti magát annyira, hogy ezt elhiggye. Ha azt a tévhitet erősíted benne, hogy a súlya miatt bármivel is kevesebb másoknál, sokkal nehezebben fogj elfogadni önmagát. [/sociallocker]