Hallgasd meg!-A jó kapcsolat titka Témakör: Csajozási Tippek

A jó kapcsolat erről (is) szól

A jó kapcsolat egyik nagyon fontos alappillére ez. Igen tudom, erre ijed meg minden pasi, hisz “a nők annyit tudnak beszélni”. Nos igen. Beszélni azt tudnak. Meg zsörtölődni. Meg vidáman csacsogni. Meg csak úgy fecsegni a “semmiről”. Meg olykor káromkodni is. Meg el tudjuk mondani a pasiknak, hogy mit kéne másképp. Ezek jutnak eszedbe, arról, hogy ténylegesen meghallgass egy nőt? Kiráz tőle a hideg, hisz az szinte lehetetlen? Nem, közel sem olyan bonyolult, mint gondolod.

Miért?

Egy nőnek mindennél többet tud jelenteni, ha őszintén meghallgatják. Nem csak visszabólogatnak arra, amit mond, hanem meghallják és értik is, amit mond. A nő szereti kibeszélni fájdalmát, bánatát, örömét. De nem csak úgy a semmibe. Ha hallgatóságra talál, akkor hálás lesz érte. Túl sokat beszél? Szűrd ki a lényeget és azokat értelmezd. Ha már egy kiemelt részét érted a mondandójának, vissza tudsz csatolni és ezzel érzi, hogy meghallgatod őt. Ha úgy érzed, hogy még lényege sincs annak, amiről beszél, finoman elterelheted a témát. Hidd el, ez nem olyan nehéz! Könnyen siklunk egyik vágányról a másikra, csak irányítani kell. Persze észrevétlenül. A mai lányok már nem annyira szeretik, ezt a “pasik irányította” világot.

További Tippek/Tanácsok!

Ha úgy érzed, hogy olyanról beszél, ami nem igazságos Veled szemben…[sociallocker id=508] vagy szerinted zsörtölődik, gondolkodj el mielőtt megharagszol rá. Biztosan nincs igaza? Általában egy ember (és nem csak nő) akkor kezd el zsörtölődni, ha valamit már oly sokszor elmondott, de az süket fülekre talált. Ha olyat kér Tőled, amit nem tudsz valamiért megadni, jobb elkerülni a zsörtölődést azzal, hogy tisztázzátok a félreértést.
Ha bánatos igyekezz meghallgatni bánatát. Attól, hogy egy férfinak furcsa az érzésekről és fájdalomról beszélni, ez egy nőnek természetes. Attól, hogy meghallgatod, még nem leszel se gyengébb, se érzelmesebb, se kevésbé férfi. Egyszerűen csak jót teszel valakivel, aki fontos Neked.

Ha örül, arról is szívesen fog csacsogni Neked, olyankor kicsit többet is a kelleténél. A lényegtelen fecsegést szűrd ki és örülj vele együtt annak, aminek ő is örül. Buta fecsegésbe persze nem kell belemenned, de hogy honnan ered ez a jókedv azt igenis hallgasd meg! Meghallgatni egy nőt mindennél többet ér, még akkor is, ha nehéz és eleinte mindent kiszűrsz, nem csak a lényegtelen részeket. Mert ugye hányszor van, hogy egy pasi olyan szinten kiszűri a nő mondandóját, hogy igazából semmit nem hall abból, amit mond. Ezzel vigyázz! A nők észreveszik ezt és nem lesznek érte hálásak Neked,

Tudniillik, hogy a férfiak nem tudnak egyszerre sok dologra koncentrálni. Ha ez Rád is igaz tedd meg azt a nő kedvéért, hogy adsz neki valamennyi időt, amíg csak rá figyelsz. Amikor már úgy érzed, hogy üres csacsogásba ment át, nyugodtan kezdj el “tüntetni” és mást is kezdj el csinálni mellette. Ő megkapta azt a figyelmet, amit érdemelt. Addig, amíg olyan dolgokról beszélt, amiknek volt értelme. Azonban álljon még itt a cikk végén egy jó tanács: Azzal, hogy mit szűrsz ki, nagyon vigyázz! Egy nőnek lehet más az üres csacsogás, mint Neked. Ha olyat szűrnél ki, ami számára fontos volt, észre fogod venni. Azzal őszintén megbántod őt. Ilyenkor ne szégyellj bocsánatot kérni![/sociallocker]