Gondolkozz, mielőtt szakítanál! Témakör: Csajozási Tippek

Mire figyelj, mielőtt szakítanál?

Mi van, ha már úgy érezzük, nem megy, nem működik tovább? Vagy, egy olyan probléma merül fel, ami megoldhatatlannak tűnik? Vagy, a szerelem múlt már el? Ha ezek a kérdések felmerülnek bennünk, ami biztos: egy rögös, fájdalmas út előtt állunk.

Mit tehetünk ilyenkor? Megpróbáljuk legjobb tudásuk szerint megfejteni a baj okát, majd orvosolni. De mi van, ha ez nem is olyan egyszerű: „csak a szakítás lehet a megoldás?”Mielőtt szakítanál gondold át az alábbi dolgokat:

Mindenki a magyarázatot keresi:

Miért? – teszik fel legtöbben a kérdést. Hogyan juthattunk el eddig? Mit ronthattunk el? Mert, ugye – hangsúlyozom – két ember hibáiról beszélünk, sosem egyéről! Ha, már ennél a kérdésnél tartunk, bizony mérlegelnünk kell!

Mik azok az eget-rengető galibák, a bonyodalom forrása? Szeretjük-e még párunkat, a tőlünk telhető legjobban? Becsüljük-e kellőképpen? Megadjuk-e neki, az őt megillető tiszteletet? És még sorolhatnám a témaköröket, amin ilyenkor – habár nehezen is – át kell rágódnunk magunkat.

Problémák:

Vannak olyan gondok, amelyeket bárhogy is akarnánk, sem tudjuk megoldani.

Jelek, amikből érezhetjük, eljött a szakítás ideje:

1. Elmúlt a legfontosabb érzelem: a szerelem. Azt mondják, hogy ha a szerelem el is múlik, van egyfajta szeretet, ami épp elég mély és erős ahhoz, hogy összetartsa a párokat. Sokan többre tartják ezt a szeretetet, mint a szerelmet. Úgy gondolják, ez már egy magasabb szint. De, ugye nem mindegy, hogy a szeretetnek ez a változata, mire elég? Fent tudja-e tartani a vonzalmat, a kitartást, hűséget, kompromisszumot, és nem utolsó sorban egy kapcsolat egyik elengedhetetlen elemét: a bizalmat?!

2. Az egyik legfájóbb témát sem hagyhatom ki a sorból: a mai világban nagyon „népszerűnek” számít a megcsalás. A hűség a kapcsolat egyik alapköve, a hűtlenség, pedig pont elég indok a szakításra. Így hát gondolkozzunk el, megéri-e félrelépni?!

3.  Más irányba indulnak el a felek: más-más értékrendet képviselnek, ami hosszútávon sok veszekedéshez vezethet. Például: a nő inkább karriert épít, mindezek mellett, inkább a párjának szenteli az idejét, míg a férfi – esetleg, új társaságba belekerülve – a karrier, és a szerelem és a közös programok helyett inkább a pubokban, lebujokban, barátaival tölti az idejét. A végeredmény, pedig nem lesz más, mint a szakítás.

4.  Nem úgy működik a szex, ahogyan kellene, ahogyan elvárjuk.

A romantikusok szerint az együttlét a kapcsolat lényege. De, érdemes–e úgy lenni valakivel, hogy a szeretkezés nem kap helyet? Természetesen, vannak az embernek rossz napjai, amikor nem úgy jönnek össze a dolgok, egészségügyi, és/ vagy más problémák miatt is. De ez az időszak sem tarthat örökké. Azonban, ha a két fél szexuális igényei és vágyai merőben eltérnek egymástól, érdemes eltöprengeni azon, hogy van-e így értelme a párkapcsolatnak?!

5. Egyre gyakrabban gondolsz valaki másra, aki nem az az illető, akivel megosztod az életed és az ágyad. Ha ez a képzelgés egyre intenzívebb, érdemes elgondolkodni a jövőn. Mit akarunk valójában a 3. személytől? – Izgalmat? Szexet? Bármit is válaszolsz a kérdésre, mindig a saját helyzetedet tartsd szem előtt! Ha nem látsz esélyt arra, hogy tudtok változtatni, valószínű eljött az elválás ideje.

Ha ezeket a problémákat észlelitek, lehet hogy jobb, ha mielőbb kiszálltok. Hiszen, ha nem teszitek, csak görcsösen próbáljátok menteni a menthetetlent, nagyon csúnyán megsérülhettek mind a ketten. Bizony, ha eljön az idő – nehezen ugyan –, el kell engedni egymás kezét: hogy a helyébe valami/valaki jobb jöhessen!