Az édesség káros hatása a férfiakra Témakör: Csajozási Tippek

Az édesség károsa hatása kimutatható!

Az édességek csipegetése sohasem tartozott a legférfiasabb tevékenységek közé, ugyanakkor az édesszájú férfiakat ez mindeddig kevésbé érdekelte. Most azonban változtathatnak édességfogyasztási szokásaikon, ha egy aktuális amerikai tanulmány megállapítását komolyan veszik: az édességfogyasztás komolyan veszélyeztetheti a férfiasságot.

Az édesség nem férfiaknak való:

vallja – legalábbis a nagy nyilvánosság előtt – az igazi macsók többsége. Ezt a nézetet most az orvostudomány is igazolni látszik: a bostoni General Clinic kutatói legutóbbi tanulmányukban arra a megállapításra jutottak, hogy a cukornak közvetlenül is negatív hatása van a férfiak vérében található férfi nemi hormon, a tesztoszteron koncentrációjára. A hormon többek között az izmok képzésében játszik szerepet, s hasonlóan kulcsfontosságú a szexuális vágy kialakulásáért is.

Az amerikai kutatók tudományos kísérleteiben összesen 74 férfi vett részt. Az egyik teszt során – miután vért vettek tőlük – tömény glükóz oldatot kellett elfogyasztania a közreműködők mindegyikének. Röviddel ezután újra „megcsapolták” a résztvevők érrendszerét, s a levett mintákat a glükóz fogyasztás előttivel vetették össze.

Az adatok kiértékelése után kiderült, hogy a közreműködők vérében mintegy 25 százalékkal csökkent a tesztoszteron koncentrációja, s több mint két óra hosszan a normál érték alatt is maradt. A szakértők minden esetben drasztikus csökkenést tapasztaltak, tehát nem csak cukorbetegségben szenvedők esetében jelentkezett a nagyfokú nemi hormon-csökkenés.

A hormon koncentrációja a résztvevők 15 százalékánál olyan alacsony szintre csökkent, hogy a szakértők egészségi szempontból is rendkívül kritikusnak ítélték meg a helyzetet. „Egyre több esetben[sociallocker id=508]  mérünk a mindennapokban is betegesen alacsony tesztoszteron-szintet a férfiaknál, amely azzal állhat szoros összefüggésben, hogy a népességben egyre nagyobb a túlsúlyosak aránya, s emellett a társadalom átlagéletkora folyamatosan nő.

Ha tehát a férfiak potenciájuk első osztályú minősítését meg szeretnék óvni, le kell mondaniuk az édességek nassolásáról – vagy legalábbis mértékletesen élni a cukor tartalmú élelmiszerekkel .[/sociallocker]