A feromon hatása a férfi nemi szervre Témakör: Férfi Feromon infó

Mi a feromon hatása a férfi nemi szervre?

Szexológusok tanácsa szerint érdemes tudatosan játszani az illatokkal. A feromon hatása a szexualitásban bizonyított tény.  Az eredmény kirobbanóan jó szex lehet. Simítsuk végig partnerünk ajkát egy-egy szelet eperrel vagy banánnal, és figyeljük meg az eredményt. Próbáljunk ki különböző illóolajokat, masszázsolajokat és illatos gyertyákat. Keressük meg azt az illatot, amely mindkettőnkre egyaránt stimuláló hatással van. Meg fogunk lepődni, mennyire újszerű élményben lesz részünk.

Téved, aki azt hiszi, hogy az érzéki vágy és a szenvedély fellobbanása akaratlagos, átgondolt kritériumok alapján történik. Nem! Mielőtt szexuális izgalmat éreznénk, orrunk már régen meghozta a döntést. Igaz, ebben szaglószerveink csupán kismértékben vettek részt. A libidót és a szexualitást sokkal inkább egy másik, ugyancsak az orrunkban található „vevőkészülék” befolyásolja. Ez érzékeli a feromont, azaz az érzéki vágycsalogató illatszerét.
Az illatingerek orrunk szagló nyálkahártyáján keresztül közvetlenül érik el limbikus rendszerünket. Agyunk e centrális része – szoros összeköttetésben állva tudatalattinkkal – határoz életfontosságú ösztöneinkről: azaz olyan akaratlan, szándékunkkal nem befolyásolható érzéseinkről, mint az éhség, a szomjúság, a fáradtság, a szexualitás.

Emellett limbikus rendszerünk irányítja érzelmi világunkat is. Többek között ide tartozik a szimpátia, az antipátia, az un szimpátia, az intuíció és a kreativitás is, akárcsak a vegetatív idegrendszeren keresztül közvetített tevékenységek, mint például a szívverés, a légzés, a testhőmérséklet szabályozása.
Azt a tényt, hogy legfontosabb ösztöneink szagérzékelésünkkel állnak összefüggésben, többek között az is bizonyítja, hogy illatérzékenységünk aktuális telítettségünktől függ. Aki éhes, annak biztosan érzékenyebb a szaglása, mint akinek tele a hasa! Mindez a szerelemre is igaz: együttlét előtt szagérzékelésünk intenzívebb, mint azt követően.