Orr az orrban, avagy a libidó katalizátora hol található?

A libidó katalizátora!:)

Sokáig tartotta magát az a nézet, hogy a libidó katalizátora az orrban található szaglószerven keresztül lobbantja lángra a szenvedélyt.

EZ AZONBAN TÉVEDÉS!

Az igazság az, hogy az orr-üregeink elválasztásánál, elöl, a bejáratnál található, aprócska, kimenet nélküli csövecske, amit Jacobson-szervnek neveztek el – rövidítése VNO – felelős mindezért. Ez az érzékszervünk tájékoztat bennünket az erotika ‘beindulásáról’, és nem illatokat, hanem feromonokat regisztrál.

Sokféle vizsgálat kimutatta már, hogy a VNO szolgál az androstenonok fogadására, és elengedhetetlenül szükséges bizonyos szexuális tevékenységek elsajátításához.
A feromonok stimulálják a VNO-t. A csalogató anyagok által kiváltott impulzusok az idegpályákon keresztül kerülnek a hipotalamuszhoz. Ha ide beérkeznek, szexuális aktivitásra ösztönöznek.

FIGYELEM! A VNO bizonyos értelemben a feromonok érkeztetőpályája, és állandó kapcsolatban áll a külvilággal, ahonnan az üzeneteket fogadja. Funkcióját tekintve a VNO a ‘legszexisebb érzékszervünk’. Egyes újságok úgy adnak hírt róla, hogy: …orrunk a második legfontosabb erogén szervünk. Az érzéki ingerek fogadásakor a szaglószervünktől teljesen függetlenül működik.

« Bizonyíték emberi feromonra
Szexuális izgalom Feromonok segítségével »