Amit a parfümhasználatról tudni illik Témakör: Parfüm iskola

Minden amit tudnod kell a parfümhasználatról:

1. Mennyi ideig használhatok egy már felbontott parfümöt?
A már felnyitott üveget lehetőleg egy éven belül használd fel. Ügyelj arra, hogy az üveget gondosan visszacsukd, és ne tedd ki a tűző napra. A folyamatos erős fény megváltoztathatja a parfüm színét.

2. Mennyi ideig tart egy bontatlan parfüm szavatossága?
A bontatlan parfümök kb. 3-5 évig tartanak.

Feromon parfüm használata FEROMONX

3. Hogyan vigyem fel legideálisabban a parfümömet?
Fújd az illatot alulról fölfelé, mert az illatmolekulák általában felfelé szállnak. Az illat intenzitásánál igazodj az alkalomhoz – először csak diszkréten fújj belőle és néha-néha frissítsd fel. Az illat fokozatosan fejti ki hatását. A parfümöt ne dörzsöld vagy masszírozd be – mert ezáltal nem lesz eredeti az illat.

4. Miért nem érzem egy idő után a saját parfümöm illatát?
Az orr gyorsan fárad. Ha mindig ugyanazt az illatot használod, akkor egy idő után előfordulhat hogy te már nem érzed, de a környezeted ugyanúgy érzi azt, mint korábban te is.

TIPP: Ne mindig csak egyetlen parfümöt használj, hanem váltogasd azt további kedvenc illataiddal.
Időről időre cserélgesd az illatokat a kiválasztott termékek között, és az orrod nem fárad el, azaz érezni fogod te is a kellemes illatot.

5. Milyen gyakran alkalmazzam a parfümömet?
Ebben az esetben a formula a fontos: minél melegebb annál intenzívebb! Melegben kevesebb parfümöt kell használni és nagyobb távolságból fújjuk magunkra, mint hűvösebb időben.

6. Miért van más illatuk a parfümöknek emberenként?
Egy parfüm több, különböző egyedi illatanyagból áll és az ezeket alkotó illatmolekulák különböző módon fejtik ki hatásukat bőrünkön. Az egyedi testkémia mellett befolyásoló tényező lehet még a táplálkozás és az illatanyagok kora.
Ezért tapasztalunk gyakran egy illatot különbözőképpen.