A parfüm helyes használata Témakör: Parfüm iskola

Nem elég egy jó illatot megtalálni, a sikeres figyelem felhíváshoz fontos a parfüm helyes használata is!

Fontos szabályok:

1. A helyes parfümhasználat során igyekezzük elkerülni a túlzásokat. Orrunk már néhány perc után hozzászokik az illathoz, és mi magunk már nem is érezzük parfümünket, azonban a körülöttünk lévőkre továbbra is intenzíven hat. Bármilyen kellemes aromájú is kedvenc illatszerünk, ha túlzott töménységben permetezzük magunkra, a várt hatás helyett könnyen negatív visszajelzéseket kaphatunk!

2. A parfümöt óvatosan permetezzük testünkre, és sohase dörzsöljük bele bőrünkbe, mert így az  molekulái roncsolódhatnak, ezáltal megváltozhat az illata és elveszítheti eredeti hatását. Fújjuk egyik csuklónkra az illatot, és lazán érintsük össze két kezünket, így a parfüm megtartja eredeti szerkezetét.

3. A parfümöt érdemes mindig testünknek arra a részére fújni, ahol a bőrünk melegebb, és vékonyabb, tehát a csuklóra, a fül mögötti területre, a könyök- és térdhajlatokra valamint a nyakra. Azonban azt is tudni kell, hogy az esszenciák felfelé terjednek, ezért érdemes az illatot a lábtól egészen a vállig permetezni. Nagyon jó hatást érhetünk el, ha hajunkra is permetezünk néhány cseppet.

Már tudjuk, hogy hová érdemes az illataromákat fújni, azonban az is fontos, hogy mikor tegyük ezt. Tanácsos a parfümöt fürdőzés után használni, hiszen ilyenkor még puhábbá, melegebbé válik bőrünk, s így a parfüm hatása is intenzívebb lesz.
A tartósság fokozására az a legjobb módszer, ha azonos illattal készült kozmetikumokat használunk. Kezdjük a fürdőhabbal, majd folytassuk a testápolóval és fejezzük be magával a parfümmel.

« Mit tegyek, ha randira megyek? (TIPP)
Használati utasítás az új nődhöz »