A feromon kémiája

A feromon hatása:

Az emberiséget évszázadok óta foglalkoztatja annak az illatnak a megtalálása, mely viselőjét abszolút ellenállhatatlanná teszi. A feromon és izolálhatóságának felfedezését követően, a parfümipar szorgos munkához látott, hogy olyan illatot hozzon létre, mely maximális szexuális vonzerőt biztosít „viselőjének”. A mesterséges, laboratóriumi körülmények között előállítható csábító anyagok a hatásos afrodiziákumok gyártásának széles körű lehetőségeit rejtik. Az első konvencionális illatú kreáció már el is készült – kétféle szintetikus emberi feromonból –: egyik a hölgyek, a másik az urak részére. Természetesen horribilis az áruk…

Megújuló szerelmi vegytan

A feromonok kiváltotta kedélyjavulás hatására „érzelmi szimpátia” alakul ki. Ezáltal az emberi kapcsolatokra is pozitív hatást gyakorol, s nem utolsósorban erősebb szexuális vonzalmat, vágyat eredményezhet.
A csábító anyagok tanulmányozása az elkövetkező években valószínűleg még sok meglepetéssel és érdekességgel fog szolgálni, hiszen már most világos, hogy a vágy és a szerelem „vegytanáról” szóló ismereteink egészen más megvilágításba kerülnek.

Most lássuk a hormonokat:
A szerelembeesésnek egyesek szerint három fázisa van, amelyekben különböző hormonoknak jut a döntő szerep.

Az első fázis a végtelenített szexuális vágy. Ebben a szakaszban a tesztoszteron, ami nem csak a férfiak szexuális étvágyában játszik szerepet, és az ösztrogén vezet minket.

A második frázis a vonzalomé. Ilyenkor monoaminjeink (pl. dopamin, adrenalin) indulnak csatába. Ilyenkor több energiánk van, kevesebb alvásra van szükségünk: fel vagyunk dobva.

A harmadik szakasz a kötődésé. Ekkor az exytocin, ami egyébként orgazmus közben is felszabadul, valamin az anyatejben is megtalálható, és a vasopreszin, ami a májban található segíti a hosszú távú

Rengeteg tudományos és tudománytalan válaszunk van arra a kérdésre, hogy kibe, és miért pont bele szeretünk bele. Szerintem azonban nem az ok a lényeges. Ha már úgy esett, hormonok ide vagy oda, élvezzük ki!

« Szexel a fejfájás ellen
A férfi feromon »