Hogyan veszed észre ha a Te párod hazudik?

Vajon a Te párod hazudik?

Nem kell minden apróságot megosztani egymással, de a lappangó titok megmérgezheti a kapcsolatot. Ha mindig mindenről elmondanánk az igazat egymásnak a párkapcsolatban, az valószínűleg gyors szakításokhoz vagy legalábbis igen sűrű veszekedésekhez vezetne. A kegyes hazugság fogalma tehát igenis létezik. Hogyan veszed észre ha a Te párod hazudik?

Azonban elhallgatni csak azokat a dolgokat érdemes, melyeknek kisebb a súlyuk, mint amennyire sértőek lennének a másik számára. A sorsdöntő információkat ezzel szemben akkor is meg kell osztani, ha nem kellemes hallani róluk.

A titoknak megvan az a sajátos tulajdonsága:

hogy minél nagyobb, annál nehezebb megőrizni. Ha tehát a párod valamilyen jelentős dolgot próbál előled rejtve tartani, igen valószínű, hogy a viselkedése gyanús lesz.  A lelkiismerete nyomást gyakorol rá. Hasonló helyzetben felfigyelhetsz arra, hogy időnként bűntudattal mesél el teljesen ártalmatlan történeteket. Ráadásul a sztori befejeztével nyitva hagyja a dolgot, mintha valamit még szeretne mondani.
Persze, amennyiben rákérdezel, tagadja, de ezek alapján sejtheted, hogy talán van valami, ami kikívánkozik belőle, csak éppen nem akarja elmondani. Ugyanakkor kár lenne rögtön arra következtetned, hogy egy másik nő/férfi van a dologban: lehet, hogy egyszerűen csak munkahelyi vagy egyéb családi ügyről van szó. Nézzünk egy pár eshetőséget:

« Hogyan csábítsam el a nőket?
Szakítás után, beszéljünk vagy sem? »