Szexuális együttlét- Milyen gyakran igényli a nő?

Szexuális együttlét- Milyen gyakran?

„A nők 56%-a hetente 2-3 alkalommal vágyik szexuális együttlétre, míg 19 százalékuk hetente egyszer élne nemi életet, és azt is inkább a hétvégén.
A férfiasságot a nők 77%-a nem kizárólag az ágyban nyújtott teljesítménnyel méri és többségük (63%) nem köti feltétlenül az aktus meglétéhez az együttlét minőségét, mert véleményük szerint fontos, hogy egyébként örömet szerezzenek egymásnak” – derült ki egy legfrissebb kutatásból.

A párkapcsolati krízisek gyakorta lehetnek szexuális eredetűek, és bár a férfiakról köztudott, hogy mennyire nehezen dolgozzák fel a szexuális kudarcot, a nők témához való hozzáállása ma még kevéssé ismert.
A Magyarországon legalább félmillió férfit érintő merevedési zavarral már számtalan megvilágításban foglalkoztak, de a legtöbb kutatás figyelmen kívül hagyta a nők érintettségét.

Pedig a partnerek nem csupán elszenvedői az olyan szexuális problémáknak, mint pl. a merevedési zavar, de a gyógyulásban, kezelésben betöltött szerepük sem elhanyagolható.

„Minőségi” szeretkezés a számok tükrében

A szexuális zavart, azon belül is a merevedési zavart nem azonos módon éli meg a férfi és partnere. A hölgyek a probléma közös megbeszélését akkor is fontosnak és célravezetőnek tartja, ha még nem tapasztalt ilyen problémát a partnerével.

Az életkor emelkedésével párhuzamosan kis mértékben növekszik azoknak az aránya, akik tabunak érzik a merevedési zavart, a férfiakhoz képest azonban ez még mindig alacsonyabb szám.

A válaszadók 42%-a tapasztalt már merevedési zavart a partnerénél, és a kor előrehaladtával nőtt a probléma előfordulásának gyakorisága. Ennek ellenére a hölgyek inkább pszichés okokra vezetik vissza a merevedési zavart és mindössze 8%-uk tulajdonítja szervi eredetűnek a problémát.

Ez azért is lényeges, mert a potenciazavar 80%-ban olyan szervi problémák tüneteként jelentkezik, mint a szív- és érrendszeri megbetegedések, magas vérnyomás vagy cukorbetegség. Magyarországon egyre többen fordulnak szakemberhez, de jelenleg mindössze a férfiak 10%-a részesül kezelésben. Sokan szemérmességből, félelemből, vagy tájékozatlanságból olyan tabuként kezelik ezt a kérdést, amelyről azt hiszik, majd megoldódik magától. „Ilyenkor talán nem árt a partner támogatása, megértő hozzáállása, mert egy nő is sokat segíthet az első lépés megtételében.

A nők étvágya és elvárásai

Talán a férfiak számára megdöbbentő eredmény, hogy …

« Mikor legyen az első csók?
Nők-Szexhoroszkóp »