Gondolkozz, mielőtt szakítanál!

Mire figyelj, mielőtt szakítanál?

Mi van, ha már úgy érezzük, nem megy, nem működik tovább? Vagy, egy olyan probléma merül fel, ami megoldhatatlannak tűnik? Vagy, a szerelem múlt már el? Ha ezek a kérdések felmerülnek bennünk, ami biztos: egy rögös, fájdalmas út előtt állunk.

Mit tehetünk ilyenkor? Megpróbáljuk legjobb tudásuk szerint megfejteni a baj okát, majd orvosolni. De mi van, ha ez nem is olyan egyszerű: „csak a szakítás lehet a megoldás?”Mielőtt szakítanál gondold át az alábbi dolgokat:

Mindenki a magyarázatot keresi:

Miért? – teszik fel legtöbben a kérdést. Hogyan juthattunk el eddig? Mit ronthattunk el? Mert, ugye – hangsúlyozom – két ember hibáiról beszélünk, sosem egyéről! Ha, már ennél a kérdésnél tartunk, bizony mérlegelnünk kell!

Mik azok az eget-rengető galibák, a bonyodalom forrása? Szeretjük-e még párunkat, a tőlünk telhető legjobban? Becsüljük-e kellőképpen? Megadjuk-e neki, az őt megillető tiszteletet? És még sorolhatnám a témaköröket, amin ilyenkor – habár nehezen is – át kell rágódnunk magunkat.

Problémák:

Vannak olyan gondok, amelyeket bárhogy is akarnánk, sem tudjuk megoldani. Jelek, amikből érezhetjük, eljött a szakítás ideje:

« Szakítás után, beszéljünk vagy sem?
A rózsaszín köd »