22 dolog amit a szerelemről eddig nem tudtál!

Mindent a szerelemről:

Az alábbi 22 pontban segítünk, hogy minden megmagyarázhatatlan dolgot megtudj a szerelemről:

1. Az állatok világában számtalan példa van a monogámiára. A hattyúk, a bálnák, a pingvinek, a farkasok, a gibbonok, a kacsák, a rókák, a hegyi oroszlánok és a sasok mind mind monogám élőlények és egész életükben kitartanak párjuk mellett.

2. A szerelemi vágy ugyanolyan alapvető és biológiai szükséglet, mint az éhség vagy a szexualitás.

3. Az összebújás ugyanolyan neurológiai reakciókat vált ki, mint a fájdalomcsillapítók.

4. Idegrendszeri szinten a szerelmes emberben a kokainos befolyásoltság állapotához hasonló folyamatok zajlanak. Mindkét esetben az agyat valósággal elárasztja a dopamin nevű vegyület. Minél magasabb a dopamin szintje az agyban, annál kellemesebben érezzük magunkat. Ugyanez a folyamat játszódik le kokainfogyasztás esetén is.

5. Kevesebb, mint 4 perc elegendő ahhoz, hogy eldöntsd vonzódsz-e valakihez a döntésben leginkább a testbeszéd segít: 55% testbeszéd, 38% hangszín és csak 7%-ban számít az, amit az illető mond.

6. Egy friss kapcsolat tudatos titokban tartása jelentősen felerősíti az egymás iránt táplált romantikus érzelmeket

7. Ha két szerelmes egymás szemébe néz, szívverésük felgyorsul, eközben pupillájuk kitágul.

8. Ha két idegen embernek beszélgetnie kell úgy, hogy közben egymás szemébe néznek, könnyen előfordulhat, hogy egymásba szeretnek. Egy kísérlet során ellenkező nemű idegen embereket 90 percre bezártak egy helyiségbe, ahol meghitt dolgokról beszélgettek, majd szótlanul bámultak egymás szemébe. Sokan mély vonzalmat éreztek egymás iránt, és ketten közülük össze is házasodtak hat hónappal később.

9.  Egy kapcsolat elején a szerelmesek józan ítélőképessége csökken, az agy csak a pozitív, előnyös tulajdonságokat engedi látni.

…és még:

10.  A szeretteink iránt érzett hála kifejezése azonnali boldogságérzetet okoz.

11. A szerelem hatására nő a szervezetben az endorfinhoz hasonló boldogsághormon, a szerotonin szintje, ami a kényszerbetegség (OCD) egyik tünete. Emiatt szó szerint megőrülünk a partnerünkért.

12.  Az emberek átlagosan hétszer esnek szerelembe mielőtt megházasodnának.

13.  A férfiak életük során átlagosan egy évet töltenek…

« Online flörtölni és ismerkedni? Hogyan?
Vágyfokozó ételek a jobb szexért! »